Overslaan en naar de inhoud gaan
Plezantstraat 22
9100 Sint-Niklaas

tel: 03/780.20.00
Heka Unicline S

Heka Unicline S

De juiste sfeer

Stel u voor dat u ergens zit en naar de hemel kijkt. Uw gedachten dwalen af en u ervaart een innerlijke rust die zich door uw lichaam verspreidt.

Voor deze sfeer willen wij zorgen.

De UnicLine S biedt de patiënt de optimale kans om te ontspannen, terwijl de tandarts en assistent rustig en efficiënt werken.

Het LICHT heeft een belangrijke rol gespeeld bij de inspiratie voor het design van de UnicLine S.

Met de UnicLine S wilden wij een mooi functioneel design creëren in lijn met de moderne Deense ontwerptraditie, met strakke lijnen en een nadruk op de schoonheid in eenvoud.

Met zijn functioneel, mooi en eenvoudig Scandinavisch design is de UnicLine S de eerste tandheelkundige behandeleenheid met geïntegreerde led-touch-displays in het elegante, hygiënische oppervlak van gehard glas. De solide constructie van aluminium en het mooie, strakke Scandinavische design zorgen voor een aangename en ontspannen werkomgeving voor zowel tandarts als patiënt. Verlichting was ook een zeer belangrijk element bij ons werk aan de UnicLine S. De tandarts en tandartsassistent kunnen bijvoorbeeld het actieve instrument vanuit hun ooghoek zien en zich op de mond van de patiënt blijven concentreren zonder te hoeven rondkijken. Het gebruik van het juiste licht noemen we lichtergonomie.

Welkom in uw nieuwe tandheelkundige behandeleenheid - UnicLine S

Asbjørn Helwiig Nielsen, CEO

 

''

Vandaag de dag wordt veel waarde gehecht aan ergonomie, duurzaamheid en design.

Er wordt een veel grotere nadruk gelegd op inrichting, wellness en gevoel.

De console oogt zeer strak, met een eenvoudige vorm die wordt ondersteund door een glazen oppervlak dat is gemonteerd op een plaat van     geanodiseerd aluminium.

Met deze functie is de UnicLine S de eerste tandheelkundige behandeleenheid die zich kan aanpassen aan de omgeving, omdat u de kleuren kunt programmeren zodat deze bij het design van de kliniek passen.

''

Lichtergonomie

Bij het ontwerpen van de UnicLine S wilden we graag esthetiek met functionaliteit combineren. Daarnaast hebben we glas toegevoegd als volledig nieuw en uniek element in de 'wereld van eenheden'.

Het oppervlak van zowel de console als de instrumentenschaal is van gehard glas. Wat het design betreft, bieden de glazen oppervlakken natuurlijk het grote voordeel dat displays en gekleurde ledverlichting konden worden geïntegreerd in zowel de console als de spuwk

''
''

Deze situatie is ons allen bekend: we willen onze ogen op de mond van de patiënt blijven richten, maar moeten tijdens de behandeling vaak wegkijken om de instellingen van instrumenten te controleren – zoals eenvoudige informatie over de sproeifunctie.

Lichtergonomie werkt door middel van twee leds die de sproeicombinatie op het servet/bovenlijf van de patiënt projecteren. De tandarts kan zo zijn perifere zicht gebruiken om de kleuren op het servet te zien om te controleren of de sproeicombinatie naar wens is ingesteld.

Zo hoeft u uw hoofd niet te draaien en kunt u zich blijven concentreren op de mond van de patiënt. Een tandarts die de lichtergonomie van UnicLine S gebruikt, kan bewegingen van de nek en de belasting van de ogen aanzienlijk verminderen.

Een ontspannen patiënt biedt de tandarts ideale werkomstandigheden.

Daarom hebben wij een behandelstoel ontwikkeld die comfortabel is voor zowel de patiënt als de tandarts.

De tandarts werkt in ideale omstandigheden, of hij nu staand of zittend werkt. De dunne en smalle rug biedt de optimale mogelijkheid om tijdens de behandeling dicht bij de patiënt te komen.

Het gevoel van de patiëntenstoel en de keuze van de materialen en kleuren vullen de strakke lijnen en het eenvoudige design van de UnicLine S aan.

We hebben ook de functionaliteit van de stoel niet uit het oog verloren. De stoel kan eenvoudig worden versteld door middel van een voetbediende joystick of het elektronische bedieningspaneel op het instrumentenbord.

- Patiëntenstoel in horizontale positie. De individuele plaatsing van maximaal drie joysticks stelt de tandarts en de assistent in staat om de ideale werkhouding aan te nemen.

- De hoofdsteun met twee standen verbetert de positie van de patiënt en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. De hoofdsteun kan ook worden geleverd met een opening in het midden.

- Gemakkelijk schoon te maken. De bekleding van de UnicLine S kan gemakkelijk worden verwijderd voor reiniging.

- De patiëntenstoel van de UnicLine S kan worden geleverd met één of twee armleuningen.

''

De unieke gepatenteerde ronde voetbediening kan vanuit alle richtingen worden geactiveerd met de rechter- of linkervoet, zodat u niet in een vaste houding hoeft te werken. De voetbediening regelt de snelheid en intensiteit van het gekozen instrument.

De UnicLine S biedt u de keuze uit drie verschillende voetbedieningen - de ronde, de ronde variabele en de universele voetbediening.

De ronde voetbediening kan vanuit alle hoeken worden gebruikt, zodat tandartsen altijd kunnen werken in een ergonomisch juiste werkhouding.

Alle voetbedieningen zijn ook in draadloze versie leverbaar.

''

Comfort Shape

''

Comfort Memory

The making of the Heka Unicline S: